Strategia Ucrainei după 262 de zile de război. Ministrul ucrainean al Apărării: „Reprezintă viitorul războiului pe planetă. În următorii ani, încercăm să fim ca Israelul, mai independenţi”

Strategia Ucrainei după 262 de zile de război. Ministrul ucrainean al Apărării: Reprezintă viitorul războiului pe planetă. În următorii ani, încercăm să fim ca Israelul, mai independenţi
Publicat: 12/11/2022, 12:25
Actualizat: 12/11/2022, 12:29

În timp ce războiul ruso-ucrainean a ajuns în cea de-a 262 zi, Ucraina face o schimbare de strategie și decide să-şi dezvolte o industrie puternică în domeniul militar şi al apărării, inclusiv o „armată de drone.” Totodată, se are în vedere ca țara invadată de Rusia să-şi producă propria artilerie de calibru NATO. Potrivit informațiilor, preluarea de către stat a unor participaţii private în companii strategice face parte din acest demers, a explicat, în cadrul unui interviu, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

„Încercăm să fim ca Israelul – mai independenţi, în următorii ani. Cred că cel mai bun răspuns (poate fi văzut) în Israel în modul în care şi-au dezvoltat ei industria naţională pentru forţele armate. Asta i-a făcut independenţi”, a explicat ministrul ucrainean într0un interviu pentru Reuters, preluat de News.ro.

Ucraina, în plin proces de fabricare a unei „armate de drone”

Oleksii Reznikov a dezvăluit că Ucraina se află deja în plin proces de fabricare a unei „armate de drone” pentru a putea face faţă invaziei ruse, după ce în ultimele săptămâni Moscova a declanşat valuri de atacuri cu drone „kamikaze” de fabricaţie iraniană lovind infrastructura ucraineană vitală.

În plus, potrivit sursei citate, Ucraina vrea să fabrice capacităţi de bruiaj al dronelor, dar şi propriile drone aeriene, submarine şi terestre. Acestea reprezintă „viitorul războiului pe planetă”, a declarat Oleksii Reznikov în interviul pentru Reuters, citat de g4media.

Preluarea controlului de către statul ucrainean asupra unor companii strategice-cheie

Ucraina a anunţat luni, invocând legea marţială, că naţionalizează compania Motor Sich, care produce motoare de înaltă performanţă, precum şi doi producători de petrol, Ukrnafta şi Ukrtatnafta, alături de producătorul de camioane AvtoKrAZ şi compania Zaporijtransformator, care produce transformatoare.

Aceste companii, care aparţineau unora dintre cei mai bogaţi oameni din ţară, au fost preluate pentru nevoile de apărare, a declarat Guvernul. A fost pentru prima dată când Kievul a aplicat legea marţială în acest mod.

Cu privire la acest subiect, Reznikov a explicat în interviul pentru Reuters că preluarea controlului de către stat asupra unor companii strategice-cheie face parte din planul mai amplu al Kievului referitor la industria apărării.

 „Suntem absolut deschişi la orice sugestie din partea partenerilor în care avem încredere. Cred că în următoarea etapă a acestui plan, (vom avea) oaspeţi din partea celor mai mari companii din lume, iar acestea vor construi noi fabrici în Ucraina”, a declarat ministrul Oleksii Reznikov.

„Nu contează când vom deveni membru de drept al alianţei NATO. Am devenit deja de facto un partener NATO chiar acum. De aceea, trebuie să ne dezvoltăm împreună industria militară”, a spus Oleksii Reznikov.

Ucraina își face prima apariție oficială la summitul ASEAN

Ucraina își face prima apariție oficială la summitul ASEAN. Kuleba îi laudă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru „sprijinul politic”. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a lăudat sâmbătă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru că au transmis un mesaj de susținere politică Kievului.

Vorbind cu reporterii la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Phnom Penh, Kuleba a abordat tratatul în mare măsură simbolic semnat de Ucraina cu națiunile din Asia de Sud-Est în cadrul summitului, transmite dpa.

„Suntem bucuroși că în timpul președinției cambodgiene semnarea a devenit realitate și că a fost asigurat consensul”, a declarat Kuleba. „Îl luăm ca pe un mesaj de sprijin politic din partea țărilor ASEAN pentru Ucraina”.

Într-o lungă conferință de presă, Kuleba a descris atrocitățile comise de forțele armate ruse și a declarat că Rusia face „jocul foamei” cu lumea prin blocarea exporturilor de cereale ucrainene, scrie Mediafax.

Comisia Europeană alocă un miliard de euro pentru Coridoarele Solidarității. Banii, destinați exporturilor agricole ale Ucrainei. Acordul a fost semnat și de România

Comisia Europeană alocă un miliard de euro pentru Coridoarele Solidarității. Banii sunt destinați exporturilor agricole ale Ucrainei, precum și pentru exportul și importul altor bunuri. Acordul a fost semnat și de România.

„Fiind unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume, Ucraina a furnizat în mod normal aproximativ 45 de milioane de tone de cereale pe piața globală în fiecare an. Cu toate acestea, în războiul său brutal împotriva Ucrainei, Rusia vizează în mod deliberat producția și exporturile agricole, blocând trecerea în siguranță către și dinspre porturile ucrainene de la Marea Neagră și construind stocuri în silozuri de cereale.

Acest lucru a condus la creșterea prețurilor mondiale la cereale, a creat insecuritate alimentară la nivel global și a pus în pericol mijloacele de trai a milioane de oameni care se bazează pe aceste cereale, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu...
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Un polițist, care urma să asigure paza la o secție de votare, a fost găsit...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Cod Rutier 2024: Care e distanța regulamentară între mașinile parcate?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dan Negru a dat verdictul după victoria lui Călin Georgescu: ,,Alegerile de anul ăsta înseamnă...
Cele mai frecvente greșeli la varza murată. Să nu faci asta niciodată
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Cum a ajuns cuvântul ”legionar” să fie cel mai căutat cuvânt de pe google după...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
(P) Gaze intestinale în exces? Ce soluții există?